X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Avocați: Tentativa asupra lui Plahotniuc a fost o înscenare

26 dec. 2019,, 17:21   Politică
3051 1

Avocații persoanelor condamnate de tentativă de asasinat a lui Vladimir Plahotniuc au depus la Curtea Supremă de Justiţie un recurs, cerînd ca acest dosar penal să fie întors pentru reexaminare în instanța de fond.

Apărarea consideră că această tentativă este o înscenare, iar dosarul penal este fabricat și, în consecință, toate deciziile judecătorești luate asupra acesteia sînt nelegale, relatează tvc21.md

În încercarea de a înțelege complexitatea acestui caz, tvc21.md a luat un interviu de la avocatul moldovean Vladimir Curmel, omologul său ucrainean Valeria Zhurbas, și colonelul de poliție în rezervă, fostul șef al Direcției a 6-a a Ministerului Afacerilor Interne, Anatolie Macovei.

„Nu a existat niciun eveniment criminal în sine. A fost o înscenare”, este convins avocatul ucrainean Valeriya Zhurbas.

„Ceea ce s-a întîmplat este o ficțiune. Totul se bazează pe acțiuni ilegale atît din partea persoanelor participante la procesul penal, cît și a persoanelor care au organizat și desfășurat toate aceste acţiuni”, a confirmat Anatolie Macovei.


„Pentru cetățenii obișnuiți, s-a încercat crearea unei iluzii de pregătire pentru o tentativă asupra vieții lui Plahotniuc. De ce avea nevoie Plahotniuc de asta? Tot acest hype, toată această înscenare a pregătirii unei încercări de asasinare a unei persoane atît de importante, era evident necesară pentru a ridica cumva semnificația acestei persoane în statul nostru!”, a spus Vladimir Curmel.

„În acest caz, au fost implicați oameni care au primit instrucțiuni de sus atît pe teritoriul Moldovei, cît și pe teritoriul Ucrainei. Au fost unii regizori care au dat pur și simplu instrucțiuni celor care au participat la măsurile de investigare operațională. Am avut impresia că judecătorii care au condamnat acești cetățeni au primit pur și simplu instrucțiuni și au rescris verdictul direct din rechizitoriul pregătit de procurori. Nimeni nu a luat în considerare şi nici nu a vrut să ia în considerare alte momente din simplul motiv că cea mai mică abatere de la linia procurorului în acest caz ar duce la prăbușirea acestuia”, a spus Anatolie Macovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?