X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Cavcaliuc deja are un candidat pentru primăria Bălți

12 iul. 2021,, 16:44   Politică
7003 1

La mai puțin de o oră de la declarația publică a edilului de Bălți, Renato Usatăi, că pleacă din funcție, sa și găsit primul candidat gata să-l înlocuiască. Cel puțin asta afirmă liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc. Drept candidat la următorul scrutin local din Bălți, Cavcaliuc îl propune pe Nelu Straciuc, din echipa sa.

„E timpul ca al doilea ca mărime oraș din Moldova să fie administrat de un gospodar, să facem ordine în Bălți, pentru oameni și de acest lucru se va ocupa Nelu Straciuc, președintele Organizației Teritoriale Bălți și secretar general al PACE”, scrie într-un mesaj public pe pagina sa de Facebook, Gheorghe Cavcaliuc.

Cavcaliuc dă asigurări că Straciuc cunoaște problemele și nevoile cu care se confruntă orașului Bălți și promite sprijinul echipei PACE.

Mai mult, Cavcaliuc îndeamnă și alți primari susținuți de Usatîi să lase funcția de ales local.

„Îndemn toți primarii acestui partid să demisioneze, PACE va înainta în fiecare localitate candidați destoinici, profesioniști, adevărați gospodari care vor face ordine pentru oameni”, adaugă Cavcaliuc.


Cu scurt timp în urmă Renato Usatîi a anunțat că demisionează din funcția de primar de Bălți. Anunțul vine după ce la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, Blocul Electoral Renato Usatîi nu a reușit să acceadă în Parlament.

La fel, edilul de Bălți a mai adăugat că le va propune colegilor de partid să aleagă și un alt președinte al formațiunii.

Rezultatele alegerilor parlamentare arată că Blocul lui Renato Usatîi a luat de aproape patru ori mai puține voturi decît Renato Usatîi în calitate de candidat la prezidențialele din toamna lui 2020. Astfel, dacă în primul tur al alegerilor prezidențiale Renato Usatîi a obținut 227 de mii de voturi, atunci la parlamentare blocul al căruit lider este a obținut 60 de mii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?