X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Sandu, de la tribuna ONU: Aderarea la UE - singura modalitate de a proteja libertatea și pacea noastră

21 sep. 2023,, 07:15   Politică
3418 1

Președinta Maia Sandu a ținut, în seara zilei de 20 septembrie, un discurs de la tribuna Organizației Națiunilor Unite.

Aceasta a vorbit despre importanța integrării europene a Republicii Moldova, a cerut retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană și a îndemnat statele lumii să susțină Ucraina, notează Noi.md cu referire la tv8.

Principale declarații:

„În fiecare zi, ne opunem presiunii hibride rusești. Rusia s-a unit cu afaceriști corupți pentru a ne destabiliza țara. Instrumentele lor hibride includ șantajul energetic, susținerea separatismului, atacurile cibernetice... Au încercat și să răstoarne Guvernul nostru democratic. De fiecare dată au eșuat. Știm că vor încerca din nou în curând, vor încerca să submineze capacitatea cetățenilor noștri de a-și face propriile alegeri.

Cu toate acestea, am păstrat pacea peste tot în Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană, unde trupele rusești staționează ilegal. Devotamentul nostru pentru rezolvarea pașnică a conflictului transnistrean este neclintit. Fac un apel pentru retragerea necondiționată a trupelor rusești.


Progresul economic, consolidarea securității și democrația - toate acestea fac parte din calea noastră spre aderarea la Uniunea Europeană. Dorințele europene ale Moldovei sunt cunoscute de mult timp. Aceasta nu este doar o alegere politică. Este singura modalitate de a proteja libertatea și pacea noastră.

Ne manifestăm solidaritatea fermă în numele victoriei Ucrainei, deoarece victoria Ucrainei este victoria lumii libere. Acum, mai mult ca niciodată, sprijinul pentru Ucraina nu trebuie să fie redus. Vă rugăm să continuați să o susțineți”.

4
0
0
0
55

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?