X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Recean, la Bruxelles: "Depunem eforturi pentru realizarea recomandărilor Comisiei Europene"

26 oct. 2023,, 10:38   Politică
2040 0

Progresele înregistrate de țara noastră în procesul de aderare la Uniunea Europeană (UE), situația regională actuală și consolidarea capacităților Republicii Moldova de a face față amenințărilor de securitate au fost discutate la întrevederile premierului Dorin Recean cu înalți oficiali europeni.

Dorin Recean a menționat efortul de implementare de către țara noastră a celor 9 recomandări formulate de Comisia Europeană, accentuînd că autoritățile de la Chișinău continuă să lucreze pentru a oferi Comisiei Europene o bază solidă pentru recomandarea lansării negocierilor de aderare la sfîrșitul acestui an, notează Noi.md.

În discuțiiile cu Josep Borell, înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și de securitate, și cu Oliver Varhelyi, comisarul european pentru vecinătate și extindere, a fost subliniată importanța consolidării cooperării în domeniul securității și apărării. De asemenea, părțile au discutat despre necesitățile de asistență pentru consolidarea rezilienței Republicii Moldova la crizele curente și efectele asociate acestora.

La fel, la Bruxelles, Dorin Recean s-a întîlnit cu Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene (CE). Premierul de la Chișinău i-a spus că angajamentul Republicii Moldova de a implementa recomandările CE este mai puternic avînd sprijinul partenerilor europeni.

4
1
0
1
30

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?