Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Reacția Guvernului la protestele fermierilor: Resursele trebuie alocate responsabil, tuturor celor care au nevoie

5 dec. 2023,, 17:15   Politică
2601 1

„Resursele noastre comune trebuie să fie alocate responsabil tuturor care au nevoie și să ajute agricultura să fie profitabilă”. Reacția a fost transmisă de purtătorul de cuvînt al Executivului, Daniel Vodă, în contextul manifestațiilor organizate de „Forța Fermierilor”.

„Resursele noastre comune trebuie să fie alocate responsabil tuturor care au nevoie și să ajute agricultura să fie profitabilă”. Reacția a fost transmisă de purtătorul de cuvînt al Executivului, Daniel Vodă, în contextul manifestațiilor organizate de „Forța Fermierilor”, transmite realitatea.

Oficialul precizează că prim-ministru și alți responsabili din Guvern au desfășurat zeci de întrevederi pe diverse platforme de comunicare, pentru a discuta subiectul, iar despre cele care urmează se va anunța ulterior.

„Autorităţile au menționat transparent şi clar despre susținerea de care au beneficiat fermierii, pentru a îmbunătăți situația în întregul sector agricol, adică nu doar pentru cei care produc cereale pentru export, un sector afectat de război, întreruperea comerțului și criza economică mondială


Guvernul, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare sînt consecvenți și ajută țintit fermierii și nu doar membrii unei singure asociații, inclusiv debursarea subvențiilor de 1,9 miliarde de lei din acest an, TVA rambursat, ajutăm și în acest moment cu obținerea certificatelor de stare de urgență”, a mai transmis Daniel Vodă.

Precizăm că, marți, fermierii au blocat bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt cu tractoare și au adus paie balegă și produse agricole în fața Guvernului, Președinției și Parlamentului. Manifestanții susțin că nu vor pleca din centrul Capitalei, dacă solicitările lor nu vor fi revindecate, nu se va adopta moratoriu la credite și nu vor beneficia de ajutorul statului.

2
1
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?