X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Radu, despre demisia directoarei ANSP: A fost o gestiune proastă la Agenție

11 oct. 2018,, 08:10   Politică
6728 2

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Silvia Radu, susține că fosta directoare a Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP), Elena Palanciuc, a scris cererea de demisie din inițiativă proprie, totuși, ministra este de părere că managementul Agenției în ultima perioadă a fost unul defectuos, făcînd referire în mod special la cazul cu întîrzierile salariale ale angajaților ANSP.

„Problema la Agenție nu a fost lipsa resurselor financiare. Am studiat în detaliu această situație și am constatat că erau angajați cu datorii din luna mai. A fost doar o proastă gestiune. Îmi pare foarte straniu ca un conducător al unei instituții să nu aibă grijă ca salariile să fie plătite la timp”, a spus Silvia Radu, în cadrul emisiunii Important, de la postul TVC 21.

Ministra Sănătății a spus că problema lipsei contabililor în cadrul Agenției putea fi rezolvată, apelînd la serviciile unei companii externe și că această opțiune ar fi mai ieftină chiar.

„Oamenii au avut de suferit din păcate. Sper ca acest lucru să nu se mai întîmple. Este evidet că a fost o gestiune proastă la această Agenție”, a continuat Radu.

Ministra neagă faptul că ar fi determinat-o pe Elena Palanciuc să plece de la conducerea ANSP: „Cererea a fost scrisă din proprie inițiativă, mi-a spus că de mult voia să plece din funcție. I-am făcut o preîntîmpinare verbală doar. Îmi pare un lucru inacceptabil ca oamenii să-și primească salariile după data de 15. Îmi propn ca salariul să fie primit la timp, nu mai tîrziu de data de 10”, a spus Silvia Radu.


Amintim că, azi, Elena Palanciuc a demisionat din funcția de directoare a ANSP. Interimatul funcției va fi asigurat de către vicedirectorul Agenției Nicolae Furtună.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?