X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4025

Dodon, despre rezultatele vizitei efectuate împreună cu Erdogan la Comrat

18 oct. 2018,, 18:40   Politică
4376 2

Igor Dodon împreună cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, și cu Primele Doamne ale celor două ţări, au efectuat o vizită în Găgăuzia. Aceștia au fost întîmpinaţi de conducătorul regiunii, Irina Vlah.

În cadrul discuțiilor cu reprezentanţii Comitetului Executiv şi a Adunării Populare a Autonomiei au fost abordate probleme de actualitate cu care se confruntă locuitorii din regiune. Dodon a reiterat rolul pozitiv al Turciei în reglementarea situaţiei de criză, care a apărut la începutul anilor 90 cu privire la Găgăuzia.

„Am subliniat importanţa adoptării cît mai rapide a setului de legi privind Găgăuzia, care au fost elaborate de grupul de lucru comun al Parlamentului RM, Adunării populare a Autonomiei şi reprezentanţilor societăţii civile. Totodată, consider necesară includerea dispoziţiilor corespunzătoare în Constituţia Republicii Moldova. De asemenea, am convenit cu partea turcă implementarea mai multor proiecte investiţionale comune, în regiune”, a declarat demnitarul.

Tot astăzi a avut loc prezentarea machetei Complexului cultural-educaţional „Recep Tayyip Erdoğan”, care urmează să fie construit la Comrat cu suportul părţii turce. Totodată, au fost inaugurate două obiecte de menire socială edificate sau renovate cu suportul partenerilor turci – Casa de Cultură și Centrul medical de diagnostic şi tratament „Aziz Sancar” din cadrul Spitalului Raional.

La finalul vizitei ambii președinți au susținut un discurs în Piaţa din centrul orașului Comrat, unde s-au adunat peste 5000 de persoane.


„I-am mulţumit Preşedintelui Erdoğan pentru asistenţa activă oferită ţării noastre și Autonomiei Găgăuze în particular. În ultimii trei ani asistenţa respectivă a fost intensificată, fapt care se datorează în mare măsură, başcanului Irina Vlah”, a conchis Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?