Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Președintele Estoniei, la Chișinău: Vom susține aderarea R.Moldova la Uniunea Europeană

17 mar. 2022,, 12:48   Politică
2413 0

Estonia sprijină în totalitate aspirațiile R.Moldova de aderare la Uniunea Europeană și va oferi toată asistența necesară întru atingerea acestui obiectiv. Declarația a fost făcută de președintele Estoniei, Alar Karis, în cadrul unui briefing comun susținut cu președintele Maia Sandu.

Cei doi oficiali au discutat despre situația de securitate din regiune, criza refugiaților, precum și deschiderea pieței europene pentru producătorii moldovenii. În context, șefa statului Maia Sandu a anunțat că Estonia va dona R.Moldova 100 de mii de euro pentru gestionarea fluxului de refugiați ucraineni. Totodată, țara va pune la dispoziție autorităților de la Chișinău cîteva autobuze pentru transportarea refugiaților.

„Resursele Moldovei sînt limitate, de aceea avem nevoie de ajutorul partenerilor internaționali. Multumesc Estoniei pentru donația de 100 de mii de euro oferită pentru gestionarea fluxului de refugiați. (...) Avem nevoie ca țări precum Estonia și alte state membre al UE să-și deschidă piețele pentru produsele moldovenești, primesc zilnic solicitări de ajutor de la producători noștri care și-au pierdut veniturile din cauza lipsei accesului la piețele din est. Mizăm și de această dată pe susținerea dumneavoastră”, a menționat Sandu.

„Estonia înțelege provocările cu care vă ciocniți, deoarece sîntem și noi o țară mică. Puteți miza pe toată asistența și sprijinul nostru pentru a continua reformele, ne leagă o relație de prietenie și solidaritate Sprijinim în totalitate aderarea R.Moldova la UE, dorim ca Moldova să devină stat - membru cu drepturi depline, este o cale lungă și dificilă, dar noi vă vom oferi toată asistența de care este nevoie”, a declarat la rîndul său Alar Karis.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?