Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

După Harunjen, nici Zumbreanu nu va veni la audierile parlamentare privind furtul miliardului

3 oct. 2018,, 12:41   Politică
2416 4

Directorul CNA, Bogdan Zumbreanu, îi cere Președintelui Parlamentului amînarea audierilor parlamentare pe tema fraudei bancare. Solicitarea se regăsește într-o scrisoare oficială, a cărei copie a fost obținută de Deschide.MD. Membrii Biroului Permanent urmează să se întrunească la ora 14:00 pentru a lua o decizie finală pe marginea acestui subiect.

Zumbreanu invocă faptul că echipa managerială a CNA este implicată activ în activitatea de evaluare pe care o desfășoară în această perioadă misiunea Moneyval. Avînd în vedere că șeful CNA este numit în funcție prin votul Parlamentului, Zumbreanu își declară dispobilitatea de a veni la raport în oricare altă zi pe care o va decide plenul.

Precizăm că o delegaţie a Comitetului de experţi din cadrul Consiliului Europei privind evaluarea măsurilor de combatere a spălării banilor şi finanţării terorismului (Moneyval) a sosit luni în Republica Moldova într-o misiune de evaluare care va dura pînă la 12 octombrie.

Recent, procurorul general Eduard Harunjen a expediat o scrisoare către Andrian Candu, în care scrie că nu poate da curs cererii deputaţilor de se prezenta la şedinţele plenare ce dezbat "furtul miliardului". Spre deosebire de Zumbreanu, Harunjen sau oricare alt procuror poate refuza participarea la audieri, avînd în vedere două hotărîri ale Curții Constituționale.

Audierea procurorului general, procurorului anticorupție, a șefului CNA și a guvernatorului BNM în "dosarul miliardului" a fost planificată pentru 4 octombrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?