X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

PAS a depus contestația pentru a declara alegerile de la Orhei nule

7 noi. 2023,, 22:44   Politică
4528 2

Partidul Acțiune si Solidaritate a depus contestația privind rezultatele alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Orhei.

Despre asta a anunțat pe facebook candidatul PAS, Sergiu Stanciu, unde a publicat si documentul transmis catre Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale din municipiul Orhei.

"Fără fraudă și voturi cumpărate rezultatul ar fi fost altul! Cerem declararea nulității rezultatelor alegerilor desfășurate în 5 Noiembrie 2023, în Mun. Orhei. Avînd în vedere multiplele încălcări care au influențat rezultatele alegerilor. Noi ne-am lansat într-o luptă inegală, dar dreaptă. Am documentat mai multe cazuri și am depus sesizări la CEC, poliție, avem suficiente dovezi și argumente pentru ca acești concurenți să fie eliminați din cursă. Luptăm pentru Orhei!", a scris Sergiu Stanciu.

Partidul Acțiune si Solidaritate a anunțat inainte va contesta rezultatele alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Orhei. In acel moment, Sergiu Stanciu menționase tot intr-o postare pe pagina sa de Facebook că la Orhei, grupul criminal organizat a acționat așa cum știe cel mai bine s-o facă”.

„Au încălcat legea și sfidat statul de drept prin folosirea vădită a resurselor administrative, primăria și consiliul raional. Au dirijat și orchestrat procesul de cumpărare a votului prin implicarea directă a președinților și operatorilor secțiilor de votare. Au făcut agitație electorală în secțiile de votare în ziua votului și cel mai grav, au forțat prin amenințări și șantaj ieșirea la vot a unor cetățeni. Au aruncat în această luptă toate resursele lor, inclusiv prin partide și candidați păpușă care fac parte din grupare și le pot acoperi spatele. Au umflat peste noapte un concurent electoral pentru a se asigura în cazul unui eventual tur doi. Toate acestea se întîmplă în ochii noștri și în fața unor autorități aparent neputincioase", a scris candidatul PAS.


Noi ne-am lansat într-o luptă inegală, dar dreaptă. Am documentat mai multe cazuri și am depus sesizări la CEC, poliție, avem suficiente dovezi și argumente pentru ca acești concurenți să fie eliminați din cursă. Vom contesta aceste rezultate. Fără fraudă și voturi cumpărate rezultatul ar fi fost altul", a anunțat Sergiu Stanciu.

In urma alegerilor din 5 noiembrie, candidatul din partea lui Sor ocupa fotoliul de primar in municipiului Orhei, iar consiliul raional l-a obținut PAS, avand cel mai mare numar de voturi. Candidata din partea Partidului Forța de Alternativa si Salvare a Moldovei, Tatiana Cociu, a castigat din primul tur alegerile pentru primaria municipiului Orhei.

8
1
0
1
35

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?