X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Parlament: Minut de reculegere ”cu scîntei” în memoria victimelor Celui de-al doilea război mondial

22 iun. 2023,, 10:57   Politică
2920 4

Minut de reculegere cu ”scîntei” în Parlamentul Republicii Moldova, notează Noi.md

Aleșii poporului au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor Celui de-al doilea război mondial, după ce deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au menționat că la 22 iunie 1941 a început războiul care a curmat viața a mii de oameni.

”La 22 iunie a început cel mai sîngeros război. În acest sens, vă propun să ținem un minut de reculegere în memoria celor care au luptat în timpul celui de-al doilea război mondial. Sînt convins că în această sală foarte mulți au bunei, rude, care au luptat în acel război sîngeros”, a spus deputatul BCS, Grigore Novac.

După ce au ținut un minut de reculegere, cu reacții au venit deputații PAS.

”Din păcate la 24 februarie 2022 ucrainenii au retrăit ororile zilei de 22 iunie cînd au fost atacate orașele din țara noastră. Este foarte important ca noi să fim solidari cu poporul ucrainean, care astăzi lupta pentru independența și libertatea patriei lor”, a declarat Virgiliu Pîslariuc.


La rîndul său, Radu Marian a ținut să menționeze că începutul celui de-al doilea război mondial a fost cu totul într-o altă zi.

”Al doilea război mondial a început la 1 septembrie 1939 odată cu invadarea Poloniei de către Uniunea Sovietică și Germania fascistă, este important să cunoaștem istoria și să nu o denaturăm”, a spus deputatul.

1
2
0
2
26

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?