X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Republica Moldova, pe agenda discuțiilor dintre Scholz și Iohannis

3 apr. 2023,, 14:58   Politică
2651 1

Republica Moldova va continua să fie sprijinită în consolidarea rezilienței și în procesul de integrare europeană.

Situația din Republica Moldova și modalitățile de a oferi sprijin autorităților de la Chișinău s-au aflat în centrul atenției președintelui României, Klaus Iohannis, și cancelarului german, Olaf Scholz, în cadrul întrevederii desfășurate la București, transmite radiomoldova.md.

Sprijinul pentru Republica Moldova este „mai mult decît un simbol”, a afirmat cancelarul german. Interesul pentru Republica Moldova este unul comun și este „un interes real”, a declarat Klaus Iohannis.

„Discuțiile noastre au vizat, totodată, posibilitățile de creștere a sprijinului României și al Germaniei pentru partenerii estici, atît la nivelul Uniunii Europene, cît și în cadrul NATO, mai ales pentru Ucraina și Republica Moldova. Am subliniat, în special, că este foarte important să sprijinim substanțial stabilitatea și reziliența Republicii Moldova în fața provocărilor securitare cu care se confruntă, inclusiv în plan energetic”, a declarat Kaus Iohannis imediat după întrevederea cu cancelarul german.

Cancelarul german a subliniat rolul României în procesul de sprijinire a Republicii Moldova și a dat asigurări că Germania va încuraja proiectele ce țin de independența energetică și gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina.


Președintele României, Klaus Iohannis, a reconfirmat sprijinul pentru Republica Moldova specificînd că în după amiaza zilei va avea loc o întrevedere trilaterală la care va participa și președinta Maia Sandu.

3
0
0
1
28

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?