X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Moldova nu va participa la summitul CSI de la Bișkek

3 oct. 2023,, 17:00   Politică
4509 0

Republica Moldova și Ucraina, care de jure rămîn în continuare membre ale CSI, nu vor participa la reuniunea Consiliului șefilor de stat din CSI, care va avea loc la Bișkek la mijlocul lunii octombrie.

Secretarul general al CSI, Serghei Lebedev, a declarat: "Majoritatea țărilor și-au confirmat participarea. În ceea ce privește prezența Ucrainei și a Republicii Moldova, regret să vă informez că acestea nu vor fi reprezentate la reuniunea Consiliului șefilor de stat, la reuniunea Consiliului miniștrilor de externe. Ele se abțin de la participare, deși rămân membri de jure ai Comunității Statelor Independente", a declarat el reporterilor la Minsk, înainte de reuniunea ordinară a Consiliului Reprezentanților Plenipotențiari Permanenți ai statelor membre ale CSI.

Secretarul general al CSI a adăugat că, în prezent, "nu există nicio informație conform căreia cineva ar refuza să participe". "Cel puțin, despre aceasta ne sugerează informațiile pe care le deținem în prezent, și sperăm foarte mult în acest sens, că majoritatea statelor, cu excepția Ucrainei și a Republicii Moldova, vor fi reprezentate la aceste forumuri", a subliniat Lebedev.

Următoarea reuniune a Consiliului șefilor de stat din CSI este programată pentru 13 octombrie la Bișkek.

10
0
0
1
35

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?