X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Opinie: Numirea unui nou guvern nu este o problemă, dar ce urmează?

23 iun. 2020,, 13:45   Politică
2932 0

Opoziția parlamentară ar putea demite guvernul Ion Chicu și acest lucru nu va fi o problemă, pentru aceasta mai trebuie cîteva voturi ale deputaților din PDM, dar numirea unui nou Guvern cu drepturi depline și funcțional va fi foarte problematică.

Această opinie a fost exprimată de fostul deputat în parlamentul Republicii Moldova, Stela Jantuan special pentru eNews, comentînd conjunctura politică curentă din parlament, perspectivele dezvoltării situației politice și ieșirii din criza politică, relatează Noi.md.

"Desigur, ei vor să înlăture guvernul Chicu. Și nu este o problemă să facă acest lucru, sînt destul încă cîteva voturi ale democraților, dar ce urmează? A institui un nou guvern complet, funcțional – iată care este problema. Sandu nu vrea să aibă ceva cu echipa lui Șor. Ea este gata să discute problemele, dar nu să creeze o nouă coaliție", a menționat Stela Jantuan.

Ea consideră că Parlamentul are nevoie de o majoritate funcțională pentru a putea forma un nou guvern, a adopta legi etc.

"Andrei Năstase încearcă să găsească voturi pentru numirea sa în funcția de premier, dar este puțin probabil ca el să reușească. În plus, și el a declarat că nu vrea să aibă de-a face cu Șor. Deci, situația nu se va termina. "Nu e o problemă să găsești 52 de voturi", a spus reprezentantul partidului, domnul Munteanu. ”Unde sînt? Este chiar o problemă, în opinia mea", a subliniat fostul deputat al Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?