X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Filat se întreabă ce declarație se va adopta în PMAN, pe 21 mai

28 apr. 2023,, 08:31   Politică
6031 0

„Eu mă tem să nu se întîmple cum s-a întîmplat și cu altă declarație pe care a făcut-o Maia Sandu 2014 în Piața Marii Adunări Naționale cînd a declarat că aderă la Partidul Liberal Democrat din Moldova și după care a spus că nu s-a întîmplat acest lucru, or mă tem să nu fie o declarație făcută în PMAN și ulterior să nu fie recunoscută”.

Declarația îi aparține fostului premier, Vlad Filat, făcută în cadrul emisiunii Puterea a Patra.

Totodată, Filat susține că discuțiile pe care le-a avut șefa statului cu societatea civilă despre Adunarea „Moldova Europeană”, care va avea loc la 21 mai, au fost „începînd cu spărgătorul de date personale deja number one din toate globurile pămîntești și toți propagandișii Maiei Sandu și a PAS-ului”, notează unimedia.

„PLDM a organizat multe alte evenimente mari în PMAN. Eu nu știu ce să vă spun. Haideți să începem de la prima conferință de lansare a acestei idei, aduceți-vă aminte ce a spus Maia Sandu atunci, a spus că trebuie să ne consolidăm și să oferim un răspuns foarte clar și pe interior și pe exterior despre opțiunea europeană a cetățenilor RM. A avut o adresare așa vagă să spunem, nu chiar din inimă către partidele pro-europene, spunînd că este timpul să trecem peste supărări. Pot să o citez. Nici pe Lenin nu îl citam. Și că să ne axăm pe viitorul acestei țări, voi consulta larg societatea, etc. Pe marginea acestei declarații am spus că este o acțiune necesară și este adevărat, la o anumită perioadă de timp această acțiune este necesară, doar că am spus că această acțiune nu trebuie să fie a Maiei Sandu și a PAS-ului și în această acțiune nu trebuie să fie antrenate resursele administrative.

La conferința de astăzi a fost vibratoare, dar în jurul vibrațiilor sînt care schimbă esența. Discuțiile cu partidele politice nu au avut loc, așa numita discuție cu societatea civilă, dacă o să vă uitați ce societate civilă am avut la acea masă începînd cu spărgătorul de date personale deja number one din toate globurile pămîntești și toți propagandișii Maiei Sandu și a PAS-ului, asta am văzut eu public pînă acum. Partidele politice nu au fost invitate, au început să fie împărțite mai curate, mai puțin curate. Eu nu știu, noi trebuie să discutăm la partid.


Eu mă tem să nu se întîmple cum s-a întîmplat și cu altă declarație pe care a făcut-o Maia Sandu 2014 în Piața Marii Adunări Naționale cînd a declarat că aderă la Partidul Liberal Democrat din Moldova și după care a spus că nu s-a întîmplat acest lucru, or mă tem să nu fie o declarație făcută în PMAN și ulterior să nu fie recunoscută. Urmează să discutăm la partid, însă la acțiuni PAS nu vom participa”, a spus Filat.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început discuțiile cu societatea civilă despre Adunarea „Moldova Europeană”, care va avea loc la 21 mai. Șefa statului a vorbit cu experți și formatori de opinie, care au dat curs invitației, că este nevoie să transmitem comunității europene un mesaj puternic de unitate din partea cetățenilor noștri, care își doresc să fie parte a familiei europene. Unindu-ne forțele vom reuși să ducem Moldova în Uniunea Europeană.

4
4
2
5
38

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?