Transnistria stiri: 1436
Preşedintele stiri: 4041

Maia Sandu: Republica Moldova este așteptată în marea familie europeană

19 apr. 2023,, 17:00   Politică
2980 0

Șefa statului a transmis un mesaj în care spune că astăzi, Republicii Moldova i s-a confirmat, încă o dată, că este așteptată în marea familie europeană.

„Într-o rezoluție adoptată cu puțin timp în urmă, Parlamentul European a solicitat începerea negocierilor de aderare la UE pînă la sfîrșitul anului 2023 și a menționat importanța țării noastre pentru o Europă unită și puternică”, transmite Noi.md

Președinta Maia Sandu a subliniat că locul Moldovei este în Uniunea Europeană și că acest lucru este cerut de cetățenii noștri, pentru acest obiectiv muncesc instituțiile noastre și avem tot sprijinul statelor europene pentru a deveni membru cu drepturi depline al UE:

„Le mulțumim prietenilor noștri europeni care au încredere în noi, apreciind contribuția noastră pentru asigurarea stabilității și păcii în regiune. Instituțiile statului vor îndeplini toate recomandările Comisiei Europene, astfel încît să fim pregătiți pentru a începe negocierile de aderare”, a mai zis șefa statului.

Președinta a menționat: „Moldova europeană este calea aleasă de către cetățenii noștri. Vom spune acest lucru răspicat, cu o singură voce, pe 21 mai, la Adunarea cetățenilor”.

Astăzi Parlamentul European a cerut, printr-o rezoluție, începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

6
2
0
0
41

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?