X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Maia Sandu, după demisia lui Harunjen: "Va trebui să răspundă pentru tot"

11 iul. 2019,, 14:20   Politică
3774 5

Premierul Maia Sandu vine cu oreacţie, după ce Eduard Harunjen şi-a dat demisia din funcţia de procuror general.

Într-o postare pe Facebook, Sandu spune că, indiferent de pasul făcut de Harunjen, acesta oricum va răspunde pentru tot ce a făcut, aflîndu-se la cîrma Procuraturii Generale.

"Chiar dacă și-a depus demisia, Harunjen va trebui să răspundă pentru tot ce a făcut sau nu a făcut cît a fost la cîrma Procuraturii Generale. Pentru dosarele politice la intentarea cărora a contribuit, pentru inacțiunea în ceea ce privește lichidarea schemelor infracționale comise de oamenii regimului, pentru lipsa de progres în recuperarea banilor furați și în pedepsirea făptașilor furtului bancar, pentru deposedarea de afaceri a celor care spuneau "nu" regimului, pentru multe alte fărădelegi comise de el personal și procurorii din subordine", a scris Maia Sandu.

Totodată, aceasta a reiterat că noul procuror general va trebuie să întrunească alte calităţi decît vechiul şi să înceapă o adevărată reformă a procuraturii.

"Precum am mai spus, următorul Procuror General trebuie să fie o persoană integră și independentă atît de politic, cît și de orice grupuri de interese, care ar fi în măsură să-i tragă la răspundere pe toți cei care au furat din banii publici, cît și să înceapă un proces veritabil de reformă a procuraturii. Nu avem dreptul să greșim încă o dată", a adăugat Maia Sandu.


Amintim că, astăzi, procurorul general Eduard Harunjen şi-a depus demisia în faţa preşedintelui Republicii Moldova. În baza cererii, Igor Dodon a semnat decretul de eliberare a acestuia din funcţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?