Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Candu răspunde la acuzațiile PL cu privire la Chișinău Arena

23 mar. 2018,, 10:40   Politică
4188 4

Spicherul Andrian Candu respinge acuzațiile liberalilor precum că prin proiectul Arenei Chișinău s-ar intenționa delapidarea terenurilor de la Stăuceni, notează Noi.md.

Deputații PL afirmă că este excesiv de mult să fie atribuite tocmai 69 de hectare de teren pentru construcția unei arene, aducînd exemplul Belarusului, unde a fost ridicată o arenă similară pe un teren de 10 hectare. Ei au atenționat că, pentru schimbarea destinației terenului agricol de la Stăuceni în teren pentru construcții, Republica Moldova va pierde 90 de milioane de lei din bugetul de stat, sumă ce nu va putea fi recuperată.

Comentînd aceste acuzații, Andrian Candu a precizat că, indiferent de mărimea suprafeței care va fi utilizată pentru construcție, acest teren va rămîne în proprietatea statului. El a adăugat că proiectul Arenei Chișinău prevede, în perspectivă, și amenajarea unor spații de joacă pentru copii, a unor zone de agrement, parcări, construcția unor hoteluri, precum și a unui complex de piscine.

„Noi nu putem vorbi despre niciun fel de delapidare în situația în care proprietatea statului rămîne proprietatea statului. Doar se schimbă destinația acestui teren agricol, care era în paragină. Terenul însă este mai mare deoarece în perspectivă infrastructura trebuie dezvoltată. Vom vedea cum vor fi organizate pe viitor alte proiecte conexe Arenei. Ca să fie funcțională, ea trebuie să aibă locuri de joacă pentru copii, parcare, hotel, centru de presă. Am putea construi și un gen aqua parc, piscină olimpică, săli de antrenament, săli pentru expoziții. Vrem să avem un complex multifuncțional, care să fie folosit pe parcursul întregului an”, a explicat Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?