X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Ilan Șor rămîne în continuare anunțat în căutare

27 iun. 2023,, 15:46   Politică
3119 0

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a pronunțat hotărîrea integrală prin care a constatat drept neîntemeiate argumentele invocate de avocații lui Ilan Șor, care au cerut scoaterea acestuia din căutare, dar și revocarea măsurii de arest preventiv. Hotărîrea este irevocabilă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac.

În data de 10 martie curent, Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău a respins ca neîntemeiată cererea avocaților lui Ilan Șor privind revocarea măsurii preventive sub forma de arestare preventivă şi anularea anunțării în căutare a inculpatului, transmite Noi.md cu referire la anticoruptie.md.

Instanța și-a argumentat poziția prin faptul că „nu au fost constatate circumstanţe noi, care să demonstreze schimbarea situaţiei actuale în raport cu momentul aplicării în privinţa inculpatului Şor Ilan a măsurii preventive, iar revocarea măsurii - arestarea preventivă, nu va asigura comportamentul respectiv al inculpatului în scopul desfășurării normale a judecării cauzei penale, precum şi executarea sentinței de condamnare”.

Magistrații CSJ, care au examinat recursul apărătorilor lui Ilan Șor, au constatat suplimentar că „legea procesual-penală nu prevede pentru încheierile judecătoreşti privind revocarea măsurii preventive, calea de atac – recursul, iar argumentele privind dezacordul cu aceasta, pot fi invocate doar în recursul declarat împotriva hotărîrii în fond”.

4
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?