X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Gherman a comentat moțiunea de cenzură privind demiterea Guvernului Recean

11 oct. 2023,, 10:31   Politică
3884 2

Moțiune de cenzură privind demiterea Guvernului Recean nu va fi susținută de majoritatea parlamentară a precizat președinta comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului, Doina Gherman, în cadrul emisiunii Rezoomat de la Rlive.

„Este foarte clar pentru toată lumea că Socialiștii și Comuniștii de fapt nu își doresc majorarea salariilor și bunăstarea oamenilor. Or ei au venit cu această moțiune de cenzură foarte cinic exact în ședința plenară cînd urma să aprobăm programul „Spor pentru Moldova”. Asta înseamnă că ei de fapt nu își doresc dezvoltare pentru Republica Moldova. Toți 63 de deputați susținem acest Guvern, toți miniștri pentru că de-a lungul timpului au demonstrat competențe, dedicație și profesionalism ”, a declarat Doina Gherman.

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) din Parlament a înaintat o moțiune de cenzură privind demiterea Guvernului Recean. Printre motivele invocate în textul moțiunii se regăsesc prelungirea situației excepționale în Republica Moldova și regrese în domeniul protecției sociale. Opoziția parlamentară critică Guvernul pentru indexarea pensiilor contrar prevederilor legale – cu 15% în loc de 30% și pentru că oferă pedagogilor și polițiștilor o plată unică cu tentă electorală, în loc de o majorare a salariilor.

Potrivit legii, o moțiune de cenzură poate trece Parlamentului dacă este susținută de cel puțin 51 de deputați. Fracțiunea BCS din Legislativ are 29 de deputați.

5
1
0
2
32

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?