X 
Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4014

Dodon a venit cu mai multe învinuiri către SIS. Reacția instituției

8 iul. 2022,, 11:51   Politică
4437 0

Fostul șef de stat, Igor Dodon acuză Serviciul de Informații și Securitate că l-ar intercepta, din arest la domiciliu. Mai exact, ex-președintele țării spune că pe brățara de monitorizare, pe care o poartă la picior, i-ar fi fost instalate dispozitive de interceptare a discuțiilor. SIS cataloghează acuzațiile lui Igor Dodon drept o tentativă de atragere a instituției în dispute și îi sugerează să prezinte probe, transmite tv8.md.

„În fiecare zi, trei-patru oameni stau și ascultă ce vorbim noi. Stau cîțiva de la SIS, de la poliție, Procuratură și fac raport la conducere. Vă închipuiți ce oameni bolnavi? Asta e ilegal, apropo. Ei ascultă permanente ce discut eu cu soția, ce discut eu copiii, și fac raport...ei ce, nu au cu ce se ocupa? Eu o să le propun: haideți să facem o expertiză independentă, de exemplu mîine, la dispozitivele astea, să le deschidem de față cu mine, să vedem cum sînt pline cu „jucioașe” (n.r. dispozitive de interceptare). Ce fel de reforme faceți, pentru ce faceți chestiile astea?”, a declarat Dodon într-o emisiune de la Publika TV.

„Catalogăm aceste afirmații o încercare de a se victimiza în contextul procesului penal în desfășurare.
Totodată, în cazul în care dumnealui are anumite probe privind pretinse acțiuni ilegale în privința sa, sugerăm domnului Dodon prezentarea publică a acestora, precum și sesizarea Procuraturii Generale în vederea investigării penale a circumstanțelor respective. Serviciul de Informații și Securitate activează în strictă conformitate cu legislația în vigoare și condamnă orice tip de atacuri asupra libertăților fundamentale ale omului și inviolabilității vieții personale”, au declarat pentru tv8 reprezentanții serviciului de presă de la Serviciul de Informații și Securitate.

Igor Dodon se află în arest la domiciliu, fiind bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită, a rămas în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile. O decizie în acest sens a fost luată marți, 21 iunie, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Ajuns la Judecătorie, acesta a refuzat să ofere declarații.

Pe 24 mai, Procurorii Anticorupție, în comun cu ofițerii CNA și SIS au efectuat 10 percheziții acasă la fostul șef de stat, Igor Dodon, inclusiv la alte locații și imobile deținute prin persoane interpuse. Potrivit Procuraturii, descinderile au avut loc în cadrul unui dosar penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de corupere activă, acceptarea finanțării partidului politic, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.


1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?