X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Dodon, despre avocații plătiți de stat pentru angajații BNM anchetați penal

12 iun. 2020,, 15:42   Politică
3031 0

Șeful statului susține inițiativa premierului Ion Chicu de a elimina unele privilegii de care se bucură funcționarii Băncii Naționale a Moldovei.

Dodon spune, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”, că este lipsit de logică să plătești din banii statului avocați pentru cei care sînt anchetați penal pentru participare la furtul miliardului. Totodată, acesta recunoaște că independența BNM trebuie asigurată, dar spune că nu se atentează la acest deziderat.

„BNM este structură independentă, sînt de acord, dar stat în stat tot nu poate fi. Banca Națională trebuie să permită și să accepte și să facă tot posibilul ca să dezvolte economia națională. Nu vreau să critic BNM, dar e logic, în legea cu privire la BNM scrie că banca acoperă cheltuielile avocaților în cazul în care cineva dintre angajați este chemat în judecată. De ce? Pentru a le da careva garanții. Acum îmi pun întrebarea: un viceguvernator sau un fost guvernator al BNM este evident că a participat la furtul miliardului, Banca Națională din banii noștri plătește avocatul, care costă milioane de lei? Ne-a trăsnit zeci de miliarde de lei - un miliard de dolari - le-a furat și noi încă îi plătim avocatul? Masochism statal se numește”, a menționat Igor Dodon.

Șeful statului îi dă dreptate premierului, care a declarat că „pe lîngă salarii de sute de mii de lei lunar, funcționarii BNM beneficiază de înlesniri inimaginabile, inclusiv de a fi apărați din banii statului, unii dintre ei chiar atunci cînd încalcă legea”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?