X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Dodon: "Retragerea Moldovei din CSI se va transforma într-un dezastru pentru economia țării"

28 iun. 2023,, 13:31   Politică
3052 0

Cursul autorităților moldovenești de a se retrage din CSI va avea consecințe catastrofale pentru economia și cetățenii țării.

Despre acest lucru a declarat fostul președinte al Republicii Moldova, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon.

Astfel el a comentat declarația președintelui Parlamentului și a liderului partidului de guvernămînt Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, privind începerea procesului de retragere a Republicii din Adunarea Interparlamentară a statelor membre CSI (IPA).

"Retragerea Republicii Moldova din CSI, fie că este vorba de o platformă parlamentară sau de alte acorduri, este una dintre greșelile strategice în politica externă a actualei conduceri a țării. Grosu și ceilalți ar trebui să se gîndească la interesele cetățenilor noștri și nu la a fi pe placul curatoriilor externi. Am făcut o analiză a consecințelor economice și de altă natură ale unor astfel de decizii. Vor fi catastrofale pentru producătorii și cetățenii noștri", a spus Igor Dodon.

El a subliniat că autoritățile "nu trebuie să facă categoric astfel de greșeli, chiar dacă partenerii occidentali cer foarte mult acest lucru”.


Anterior, Igor Grosu a spus că Republica Moldova a inițiat procesul de retragere din IPA CSI, menționînd că autoritățile abordează selectiv denunțarea acordurilor cu CSI și intenționează să le păstreze pe cele benefice economiei țării.

16
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?