X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Deputații BCS îndeamnă primarii să nu participe la forumul organizat sub egida președintelui

7 dec. 2023,, 14:24   Politică
4465 1

Comuniștii și socialiștii cred că primarii aleși pe listele partidelor de opoziție nu trebuie să participe la evenimentul organizat de președintele Maia Sandu.

Astfel, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a îndemnat formațiunile politice, care se opun actualelor autorități să solicite reprezentanților săi să nu participe la acest spectacol, transmite Noi.md cu referire la Newsmaker.md.

Potrivit lor, înainte de a chema pe cineva la dialog, Maia Sandu ar trebui să-și ceară scuze pentru afirmația că finanțarea externă va ajunge doar în localitățile în care vor fi aleși primari pro-europeni.

Socialiștii au emis o declarație, din numele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), în care „îndeamnă primarii aleși să nu participe la spectacolul propagandistic al lui Sandu”.

„BCS respinge și condamnă inițiativa Maiei Sandu de a organiza o așa-numită întâlnire cu primarii aleși din localitățile țării. Amintim că, pe parcursul campaniei electorale, conducerea de vârf a țării, în persoana președintelui, Maia Sandu, prim-ministrului, Dorin Recean, și președintelui Parlamentului, Igor Grosu, a șantajat deschis alegătorii, afirmând că finanțarea externă va ajunge doar în localitățile în care vor fi aleși primari „pro-europeni”. După eșecul rușinos din alegeri, Sandu și-a schimbat retorica și cheamă primarii aleși la un „dialog”. (…) Înainte de a chema pe cineva la dialog, doamna Sandu ar trebui să-și ceară scuze atât de la alegători, cât și de la aleșii locali”, se arată în declarația socialiștilor.


Aceștia au îndemnat „și alte formațiuni politice, care se opun regimului Sandu și PAS, să solicite reprezentanților săi în administrația publică locală să nu participe la acest spectacol propagandistic rușinos”.

Reamintim că la data de 9 decembrie va fi organizat un eveniment pentru toți primarii aleși, care sînt interesați să valorifice oportunitățile asociate cu integrarea europeană. Forumul este organizat sub egida președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.

La Forum sînt așteptați toți primarii din țară, ceea ce înseamnă 895 la număr, iar până la ora actuală și-au confirmat prezența peste 700 de edili din țară.

51
0
2
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?