X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Deputat PAS: "Ar fi bine de concesionat Aeroportul unui agent economic din UE"

12 iul. 2023,, 08:30   Politică
3769 2

Statul nu este un manager eficient al activelor importante și complicate cum sînt aeroporturile, de aceea este oportună darea în concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău (AIC). De această părere este vicepreședintele Parlamentului, deputatul PAS, Mihai Popșoi.

„Statul nu prea are treabă să administreze o asemenea entitate importantă și complicată cum este AIC. Eu, avînd viziuni de centru-dreapta, am suspiciuni cu privire la capacitatea statului de a fi un manager eficient în domeniul economic.

Firește, ar fi oportun că fie oferit în concesiune unui agent economic responsabil, serios, din Uniunea Europeană (UE), care are în management aeroporturi mari”, a spus Mihai Popșoi la emisiunea "Rezoomat", transmite Noi.md.

Acesta a mai menționat că darea în concesiune a AIC ar fi cea mai bună soluție pentru buna administrarea acestui obiectiv.

"Concesionarea AIC ar fi oportună pentru că nu prea se practică în UE și în țările dezvoltate ca statul să administreze asemenea active complicate. Aceste active sînt administrate de companii private, care au experiență. Dar nu putem păstra un asemenea activ în proprietatea statului la infinit. Trebuie să găsim un concesionar serios", a mai spus Popșoi.


Amintim că în luna martie curent, șefa statului Maia Sandu a anunțat că AIC a revenit în proprietatea statului. În anul 2013, AIC a fost dat în concesiune unei companii pentru o perioadă de 49 de ani.

1
2
0
0
55

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?