X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

CEC amînă examinarea sesizărilor SIS privind Partidul Șansă

2 noi. 2023,, 17:24   Politică
3492 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) a amînat, în cadrul ședinței de joi, 2 noiembrie, examinarea sesizărilor Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Inspectoratelor de Poliție Glodeni și Orhei și Direcției de Poliție Chișinău a Inspectoratului General al Poliției.

Directorul SIS a sesizat, acum o săptămînă, CEC în privința candidatei din partea partidului Șansă la funcția de primară a orașului Bălți, Șapa Victoria, și a candidatului la funcția de edil al orașului Orhei, din partea aceeași formațiuni politice – Alexei Lungu. Potrivit instituției, aceștia ar promova „narative înşelătoare” cu scopul coruperii alegătorilor, transmite Noi.md cu referire la zdg.md.

„Cu ceva timp în urmă, și dumneavoastră ați primit în poștă două demersuri ale Inspectoratului General al Poliției (IGP) în care se observă informații relevante inclusiv la subiectul care urma să fie discutat astăzi. Pentru a analiza în profunzime și a cerceta toate cazurile rog amînarea pentru următoarea ședință”, a propus membrul raportor al CEC Pavel Postică.

Anterior, opt din nouă consilii electorale de circumscripție au executat hotărîrea CEC și au anulat înregistrarea candidaților la funcția de primar și consilier din partea partidului Șansă.

3
0
1
0
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?