X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

"Vorbitorii de limbă rusă din această țară nu sînt în pericol". Sandu a comentat declarațiile Mariei Zaharova

16 dec. 2022,, 10:15   Politică
5738 0

"Vreau să vorbesc despre democrația autentică, nu ascult lecții de la cei care n-au nimic în comun cu democrația".

Astfel răspunde președintele Maia Sandu declarațiilor Moscovei privind deteriorarea relațiilor moldo-ruse după ce Chișinăul a decis că buletinele de vot nu vor mai fi tipărite în limba rusă.

Maia Sandu respinge acuzațiile venite din partea purtătoarei de cuvînt a Ministerului rus de Externe și spune că cetățenii ruși și cei vorbitori de limbă rusă din Republica Moldova nu sînt discriminați, transmite realitatea.md.

Recent, purtătoarea de cuvânt a Ministrului rus de Externe, Maria Zaharova, a calificat decizia Chișinăului de a tipări buletine de vot doar în limba de stat drept o acțiune care afectează interesele populației ruse din Republica Moldova.

În replică, președintele Maia Sandu spune că toți cetățenii țării sînt respectați în egală măsură.


„Nu mă interesează, nu citesc și nu am de gînd să comentez declarațiile purtătoarei de cuvînt a ministerului de externe de la Moscova. Amenințări au fost exprimate și anterior, nu sîntem la prima experiență. Asta este modalitatea în care Moscova face politică externă. Noi sîntem o țară liberă, o țară care vrea să rămînă parte a lumii libere și respectiv, luăm decizii suverane. Vom face în continuare ce este bine pentru cetățeni. Vorbitorii de limbă rusă din această țară nu sînt în pericol. Ei sînt respectați la fel ca toți ceilalți cetățeni ai Republicii Moldova. Asta am promis că-i vom respecta pe toți și vom avea grijă de siguranța tuturor. Restul sînt acuzații false și încercări de destabilizare a situației din Republica Moldova”, a spus Maia Sandu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Potrivit noului Cod electoral, la scrutinele din Republica Moldova buletinele de vot se tipăresc în limba de stat, însă, în anumite condiții, este prevăzută și tipărirea în alte limbi. Pentru a facilita participarea la scrutin a minorităților etnice, buletinele de vot se întocmesc și într-o altă limbă, la solicitarea organelor electorale din circumscripția respectivă”

13
2
0
0
38

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?