X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Volconovici despre criticile dure pe care i le-a adus premierul Filip

13 sep. 2018,, 10:02   Politică
3947 2

Ministrul Agriculturii, Liviu Volconovici, afirmă că regretă mustrările publice făcute de premierul Filip și că îl afectează momentele în care oamenii au obiecții față de activitatea sa.

Cu toate acestea șeful de la Agricultură își asumă vina pentru unele aspecte care i-au fost imputate și zice că va depune eforturi maxime pentru a depăși situația creată.

Într-o reacție exprimată pentru portalul Deschide.MD, Liviu Volconovici a spus că scrisoarea despre problema ambroziei, la care a făcut referire premierul Filip, este mai veche. Cu toate acestea ministrul își asumă vina pentru neretragerea ei la timp.

„Noi suntem aproape gata cu proiectul care ni s-au cerut. Aia era o notă mai veche. Noi depunem toate eforturile ca în decurs de o zi, două, proiectul să fie gata, dar el nu depinde doar de noi. Sunt și alte instituții implicate cum ar fi Ministerul Sănătății”, a explicat ministrul.

Cât despre ordinul de mutare a câtorva zeci de studenți dintr-o unitatea de cazare aflată în centrul Chișinăului, la un cămin din campusul universitar de la Agrară, oficialul explică următoarele:


„Noi am vrut să-i mutăm pentru ca ei să fie la 5-10 minute de universitate. Acolo sunt toți studenții de la celelalte facultăți, dar ei nu vor pentru că preferă să stea în centrul orașului. Noi vom anula decizia de transfer și îi vom lăsa aici dacă asta își doresc”, a spus ministrul.

Întrebat despre ce parteneriat public privat a pomenit premierul atunci când l-a apostrofat, Liviu Volconovici ne-a spus că cheltuielile de întreținere a spațiilor de cazare din centrul orașului sunt foarte mari. Prin urmare, acum câțiva ani, când el nici măcar rector nu era la UASM, senatul instituției a venit cu o propunere:

„Să facem un parteneriat și să dăm terenul din centru unui agent economic, iar cel din urmă să se oblige să facă anumite lucrări de reparație în universitate și campusul studențesc. Un astfel de proiect există și la USM. Venitul estimat de senat atunci când a venit cu propunerea, se ridica la circa 85 de milioane de lei - bani cu care s-ar fi putut soluționa foarte multe probleme ale Universității Agrare. Noi am vrut cum e mai bine, dar ordinul este ordin și noi îl vom respecta”, a mai spus el.

Vom aminti că astăzi, premierul Pavel Filip i-a adresat replici dure ministrului Volconovici. Despre neprezentarea proiectului de lege privind lupta cu ambrozia, Filip i-a transmis ministrului legea din România recomandându-i celui din urmă să o copieze, iar despre mutarea studenților, șeful Executivului a dat indicație să fie anulate orice ordine emise de minister în acest sens.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?