Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Vizită de studiu la Parlamentul Estoniei: Moldova a făcut schimb de experiență

29 iun. 2023,, 19:30   Politică
2911 0

Un grup de funcționari publici din Secretariatul Parlamentului Republicii Moldova au efectuat o vizită de studiu la Parlamentul Estoniei (Riigikogu). La Tallinn, a avut loc un schimb de bune practici despre rolul tehnologiilor informaționale în modernizarea activității legislativului în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

La vizita de studiu la Parlamentul estonian au participat reprezentanți ai Direcției generale documentare parlamentară, ai Direcției asistență și dezvoltare, ai Direcției comunicare și relații publice și ai Direcției tehnologii informaționale și comunicații.

Discuțiile s-au axat pe oportunitățile utilizării tehnologiilor informaționale și a digitalizării în desfășurarea procesului legislativ. Angajații Secretariatului Parlamentului estonian au împărtășit din experiența lor acumulată în procesul de management al documentelor legislative, digitalizarea activității, precum și implementarea sistemelor informaționale în activitatea comisiilor și a deputaților.

De asemenea, reprezentații Secretariatului Parlamentului Republicii Moldova au avut o întrevedere cu vicepreședintele Grupului de prietenie Estonia – Moldova, Kristo Enn Vaga, la care s-a discutat despre oportunitățile de intensificare a colaborării moldo-estoniene.

Cheltuielile pentru transport și cazare au fost acoperite de Comisia Europeană, în cadrul programului TAIEX.

2
1
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?