Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Vitalii Ignatiev a declarat că are temeri să meargă la negocieri pe malul drept al Nistrului

26 ian. 19:40   Politică
3276 0

Negociatorul transnistrean, Vitalii Ignatiev, a declarat că are temeri să meargă la negocieri pe malul drept al Nistrului.

El a făcut afirmaţia într-un interviu acordat postului de televiziune transnistrean („Первый приднестровский/Pervîi pridnestrovskii”). „Din cauza adoptării de către Republica Moldova a „legii separatismului”, niciunul dintre locuitorii Transnistriei nu este protejat de dosare penale, aflîndu-se pe malul drept al Nistrului.

În cadrul procesului de negocieri, am cerut în mod repetat garanții de neaplicare a măsurilor represive împotriva cetățenilor din Transnistria, dar Chișinăul nu le-a oferit niciodată”, a spus Ignatiev, notează Noi.md cu referire la infotag.

El a subliniat că, fără a se acorda astfel de garanții, se vor desfășura întîlniri în formatul „1+1” fie pe malul stîng al Nistrului, fie în format de videoconferință.

Săptămîna trecută, negociatorul moldovean, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a declarat că Chișinăul nu va insista asupra organizării de întîlniri alternative la Chișinău și Tiraspol, așa cum a fost anterior.


El a subliniat că modificările la Codul penal care vizează combaterea separatismului „nu sînt îndreptate împotriva locuitorilor din Transnistria, dar au drept scop păstrarea integrității teritoriale a Republicii Moldova”.

„Astfel de legi există în multe țări. Legea ţine de competența organelor de drept. Nu pot da „garanții de securitate” sau să vorbesc despre procedura de aplicare a legii, pentru că nu sînt procuror”, a subliniat Serebrian.

14
7
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?