Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Vicepremierul pentru reintegrare a avut o întrevedere cu șeful Delegației UE

11 aug. 2021,, 13:45   Politică
3115 4

Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Vlad Kulminski, s-a întîlnit, pe 9 august, cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, ambasadorul Peter Michalko.

Dialogul s-a concentrat pe prioritățile Guvernului în promovarea politicilor de reintegrare a țării, potrivit unui comunicat al Biroului politici de reintegrare, difuzat astăzi, 11 august, transmite Noi.md cu referire la radiochisinau.md.

Astfel, în cadrul întrevederii, au fost abordate proiectele de consolidare a încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului, inclusiv necesitatea unor consultări vis-a-vis de direcțiile prioritare în cea de-a 6-a fază a Programului UE „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD.

„A fost reconfirmat sprijinul ferm al UE pentru reglementarea conflictului transnistrean cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a țării, în frontierele sale internațional recunoscute, promovarea inițiativelor ce contribuie la susținerea procesului de reglementare și la eliminarea barierelor dintre cele două maluri ale Nistrului”, se mai arată în comunicat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?