Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Vasnețov: "Rusia este deschisă pentru negocieri cu Moldova"

13 feb. 2023,, 10:45   Politică
3108 0

Rusia rămîne deschisă pentru a discuta orice probleme cu Moldova, care a întrerupt din proprie inițiativă dialogul cu Moscova.

Despre acest lucru a declarat, într-un interviu acordat RIA Novosti, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov.

Joi, 10 februarie, a fost sărbătorită Ziua Lucrătorului Diplomatic al Rusiei. Relațiile diplomatice dintre Rusia și Moldova au fost stabilite la 6 aprilie 1992. Baza contractual-juridică a relațiilor deține în prezent peste 180 de documente.

"Din păcate, în acest an dialogul politic bilateral, precum și cooperarea pe platforme multilaterale, inclusiv în CSI, au fost puse pe pauză. Dar aceasta este alegerea Chișinăului. Moscova nu s-a închis și este gata pentru cooperare. Partea rusă este întotdeauna deschisă pentru a discuta orice problemă cu partenerii moldoveni. Sînt convins că experiența relațiilor diplomatice dintre Rusia și Moldova acumulată pe parcursul a 31 de ani va topi gheața neînțelegerii care s-a format acum", a spus Vasnețov.

Ambasadorul rus a subliniat că pe popoarele Rusiei și Moldovei le leagă o prietenie veche de secole, ele sînt unite de relații apropiate și, în multe aspecte, și de relații de familie.

24
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?