Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 508

Va primi Moldova statut de tara candidat pe 24 iunie, la Consiliul European? Ce spune prim-ministrul Republicii Moldova

20 iun. 2022,, 21:35   Politică
2813 0

Prim-ministrul Natalia Gavrilita susține că Moldova este foarte aproape de a obține statutul de stat candidat la Uniunea Europeană, însă este foarte greu de prezis răspunsul Consiliului Europei pentru că sînt anumite țări care au îngrijorări în privința extinderii Uniunii Europene. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii În PROfunzime, informează Noi.md cu referire la protv.md.

„Sperăm să primim un răspuns pozitiv. Sperăm că șefii de state din Consiliul European să susțină opinia Comisiei Europene care a fost anunțată săptămîna trecută și să acorde Moldovei statutul de țară canditat, chiar dacă sînt anumite condiții, trebuie să emplementam anumite reforme, să ne asigurăm că mergem înainte și progresăm cu reforma justiției, cu combaterea corupției, cu respectarea drepturilor omului”, spune șefa Executivului.

Totodată, Gavrilita consideră că este foarte greu de prezis răspunsul Consiliului Europei pentru că sînt anumite țări care au îngrijorări în privința extinderii Uniunii Europene.

„Trebuie să ne moderam așteptările. În același timp cred cu tărie că am demonstrat că sîntem pregătiți pentru a începe negocierile pentru că avem o democrație funcțională” a mai adăugat prim-ministrul.

La dată de 17 iunie, Comisia Europeană a propus că Ucraina și Moldova să devină țară candidată pentru aderarea la UE. Recomandarea Comisiei Europene este un moment-cheie, iar decizia finală va fi luată la dată de 24 iunie, la Consiliul European.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?