X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Ultimele evoluții în implementarea recomandărilor pentru aderarea Moldovei la UE

21 iul. 2023,, 20:04   Politică
3253 0

Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Stela Leucă, împreună cu șeful Delegației Uniunii Europene (UE) la Chișinău, Jānis Mažeiks, au coprezidat o reuniune de informare pentru reprezentanții societății civile și ai unor instituții de stat, dedicată evoluțiilor în implementarea celor 9 recomandări pentru aderarea Moldovei la UE.

La ședință, au participat și reprezentanții Ministerului Justiției, ai Cancelariei de Stat, Procuraturii Anticorupție, Aparatului Președintelui țării și ai Centrului Național Anticorupție, notează Noi.md.

Ambasadorul UE la Chișinău, Jānis Mažeiks, a reiterat elementele principale ale prezentării Comisiei Europene (CE) din 22 iunie 2023, și a subliniat importanța continuării eforturilor autorităților moldovenești, inclusiv în domeniile calificate drept realizate de către CE.

La rîndul său, Stela Leucă a evidențiat progresele obținute de Moldova în implementarea celor 9 recomandări ale CE formulate în contextul cererii de aderare la UE și a informat asupra planurilor autorităților moldovenești pînă la publicarea Pachetului de extindere al UE pentru anul 2023, care urmează să aibă loc în octombrie curent.

Reprezentanții societății civile au susținut poziția Delegației UE în țara noastră cu privire la importanța continuării eforturilor autorităților moldovenești în realizarea celor 9 recomandări.

6
0
0
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?