X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Ultima oră! Trei miniștri din Guvernul Recean au demisionat

14 iul. 2023,, 11:08   Politică
5240 1

Prim-ministrul Dorin Recean a aunțat astăzi că trei miniștri și-au depus mandatul.

Este vorba despre ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală; ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco; precum și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija.

Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă în cadrul unui briefing susținut de Recean.

Premierul nu a precizat motivele demisiei celor trei membri ai cabinetului, însă a ținut să le mulțumească pentru efortul depus și realizările obținute în domeniile lor de competență.

„Vreau să-i mulțumesc dlui Topală, reforma universitară pe care a conceput-o cap-coadă începe să aducă rezultate, a fost un proces complex. A asigurat resursele și cadrul necesar pentru ca această reformă să aibă succes.


Vreau să-i mulțumesc ministrei Revenco, a avut o contribuție foarte mare cînd a preluat leadershipul în timpul crizei refugiaților și a gestionat situații complexe. A pus bazele transformărilor necesare pentru MAI și a asigurat că MAI va avea resursele necesare ca să facem un salt calitativ în ceea ce privește serviciul public.

Dna Dabija a asigurat realizarea a peste 300 de kilometri de drumuri, acest efort a fost foarte important pentru noi. Negocierile purtate de dna Dabija au asigurat că azi facem parte din Mecansmiul european de conectivitate”, a spus Recean cu referire la cei trei miniștri.

Totodată, Recean a precizat că va prezenta președintelui Maia Sandu noile candidaturi la șefia celor trei ministere luni, 17 iulie.

18
3
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?