Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ucraina sprijină Moldova în reglementarea pașnică a problemei transnistrene

22 iun. 2023,, 12:30   Politică
2763 2

Astăzi, Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, a avut o întrevedere de lucru cu Paun Rohovei, Ambasador cu Misiuni Speciale al Ucrainei responsabil de dosarul transnistrean, care a fost însoțit de Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko.

Discuțiile s-au pe axat pe situația regională curentă, evoluții, provocări, riscuri, necesități de asistență și oportunități, cu efectuarea unui schimb de viziuni pe marginea perspectivelor de avansare în procesul de reglementare transnistreană.

A fost reiterat sprijinul ferm al Ucrainei pentru atingerea unei reglementări pașnice și durabile a conflictului transnistrean, cu restabilirea integrității teritoriale a Republicii Moldova, respectarea suveranității țării și a hotarelor ei recunoscute de comunitatea internațională, transmite Noi.md.

A fost accentuat faptul că în noile realități și a parcursului european al ambelor țări rolul Uniunii Europene în procesul de reglementare va deveni unul și mai important.

Oficialii au agreat și au reconfirmat necesitatea coordonării acțiunilor și a abordărilor pe diverse aspecte de interes comun, precum și a consolidării diverselor forme de interacțiune în promovarea politicilor ferme de reintegrare teritorială și sectorială în interesele cetățenilor și ale ambelor țări.

0
0
0
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?