X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Țîrdea: "Esența evenimentelor de ieri, în contextul deciziei CC cu privire la Stoianoglo, este o bombă!"

22 mai. 2020,, 15:30   Politică
6119 13

Deputatul din partea Partidului Socialiștilor, politologul Bogdan Țîrdea, pe pagina sa de pe o rețea de socializare, a explicat esența evenimentelor de ieri în contextul deciziei Curții Constituționale cu privire la Stoianoglo, menționînd: "Este o bombă. Și puțini au înțeles acest lucru”.

"1. CC a decis că concursul de selectare a procurorului general nu corespunde Constituției, dar alegerea lui A. Stoianoglo este constituțională. Adică legală. Totul pentru că în Constituție este clar stipulat: Consiliul Superior al Procurorilor alege procurorul general. Și am scris despre asta încă în septembrie!

2. Procurorul general, care a trecut acest filtru neconstituțional al Maiei Sandu, își păstrează funcția, pentru că acesta este un fapt împlinit. A fost o lovitură peste față în adresa grupului Candu-Șor.

3. CC a dat de înțeles că nu doar concursul lui Sandu de selectare a procurorului general nu corespunde Constituției, dar și încercarea ei de a-și asuma responsabilitatea pentru reforma Procuraturii Generale și numirea unui procuror general! Deci, PSRM a făcut bine atunci că a demis-o. Partidul a apărat Constituția și statul de drept de uzurparea puterii!!! A fost deja o lovitură din partea li Manole și Năstase pentru Maia Grigorievna.

4. Pe 20 mai, Sîrbu a declarat că PSRM-PDM nu mai are majoritate. El era sigur că CC va lovi în procurorul general. Dar judecătorii nu au riscat. De aceea și unii deputați care au vrut să treacă la Candu-Șor au decis să nu facă mișcări bruște. Majoritatea s-a păstrat.


5. Pe 21 mai, Judecătoria sectorului Ciocana a emis un mandat de arest pe numele lui Plahotniuc! Dacă Stoianoglo ar fi fost înlăturat ieri — instanța ar fi putut respinge cererea!

6. Pe 21 mai au început perchezițiile la Procuratura Anticorupție. Acolo mai devreme conducător era Viorel Morari. Vă amintim că multe mape au dispărut, altele au fost ascunse. Și avem tendința să credem că Morari știe de ce s-a întîmplat acest lucru și cum!

7. Azi are loc procesul de judecată în dosarul Șor. Acolo a apărut o textură serioasă. Pînă acum el a fost acoperit. Interesant, care va fi decizia, ținînd cont de poziția CC?", s-a întrebat Bogdan Țîrdea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?