Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Tarlev: Ajutorul extern primit de Moldova nu este resimțit de populația țării

18 oct. 2023,, 21:11   Politică
2085 0

Banii care vin în Moldova din străinătate în sume mari nu sînt resimțiți de populație. Acest lucru a fost declarat de Vasile Tarlev, fost prim-ministru și președinte al Consiliului Congresului Internațional al Industriașilor și Antreprenorilor, subliniind că autoritățile ar trebui să caute prețuri bune pentru populația Republicii Moldova, nu împrumuturi și ajutoare.

"Miliardele de dolari de ajutor care vin în țara noastră sună frumos de la tribună, dar în interiorul țării nu vedem unde s-au dus acești bani, pentru că nu observăm eficiența lor. Ei încearcă să spună că au dat compensații pentru energie, pentru gaze, dar chiar dacă au făcut-o, a fost ineficient. După părerea mea, ei ar fi trebuit să poarte negocieri eficiente pentru a obține prețuri bune pentru țară, nu ajutoare și împrumuturi din exterior", a declarat Tarlev în cadrul emisiunii Post Factum, relatează Noi.md citînd a-tv.md.

Fostul prim-ministru a spus că, în ultima perioadă, cetățenii simt că situația se înrăutățește, în timp ce costul serviciului datoriei publice interne și externe a statului este în creștere.

"Îmi pare rău că această asistență în cifre uriașe nu este resimțită de populația țării. Mai mult decît atît, singurul lucru pe care îl simțim este că situația se înrăutățește, în timp ce costul serviciului datoriei publice externe a statului este în creștere. Marea majoritate a acestui ajutor vine sub formă de împrumuturi, cu dobînzi netransparente, astfel încît datoria internă și externă a statului crește, iar copiii și nepoții noștri vor trebui să o plătească", a subliniat Tarlev.

Pînă la ora redactării știrii, serviciile de presă ale Guvernului, Ministerului Economiei, Ministerului Finanțelor, Administrației Prezidențiale și PAS nu au comentat declarațiile lui Vasile Tarlev în spațiul public.

26
2
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?