X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Summitul CPE va avea un impact major asupra celor mai importante sectoare din Moldova

13 mai. 2023,, 20:00   Politică
2218 0

Summitul Comunității Politice Europene marchează un punct de cotitură pentru situația economică, politică și socială a Republicii Moldova și va avea un impact major asupra celor mai importante sectoare, aducînd numeroase beneficii cetățenilor, scrie pe pagina oficială a Summitului Comunității Politice Europene.

Evenimentul va aduce vizibilitate internațională și va impulsiona atragerea investițiilor. Acest lucru se va întîmpla întrucît cei mai importanți lideri europeni vin în Republica Moldova, iar aceasta oferă numeroase oportunități de promovare. În acest sens, se pot dezvolta relațiilor economice cu statele europene, ceea ce va avea drept rezultat atragerea unor investiții considerabile pentru Moldova, transmite IPN.

Summitul Comunității Politice Europene este un eveniment care va genera venituri imediate. Atît cetățenii, cît și agenții economici locali vor beneficia de venituri generate direct de eveniment – hoteluri, restaurante, vinării, obiective turistice și culturale. Totodată, evenimentul poate stimula turismul, deoarece oferă vizibilitate internațională și ar putea asigura un flux mai mare de turiști pe viitor, fapt ce va contribui la creșterea industriei ospitaliere din Republica Moldova, se mai arată pe pagina oficială a evenimentului.


Faptul că a doua reuniune a CPE va avea loc în Republica Moldova reprezintă un puternic semnal de susținere din partea Europei. Evenimentul reprezintă un sprijin diplomatic important într-o perioadă dificilă, fiind un mesaj clar că Moldova nu este singură și are parte de susținerea puternică a partenerilor săi. Totodată, poate contribui și la întărirea legăturilor cu parteneri europeni, astfel încît Republica Moldova să cîștige un acces mai mare pe piața europeană pentru producători, iar sistemele energetice și de transport să fie mai bine conectate cu cele ale Europei.

Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/summitul-cpe-va-avea-un-impact-major-asupra-celor-7967_1096897.html#ixzz81aIOm0ql

Follow us: @IPN_News_Agency on Twitter | ipn.md on Facebook

4
0
0
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?