Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

SUA vor încerca să perturbe desfășurarea Cupei Mondiale în Rusia

18 apr. 2018,, 09:00   Politică
4052 9

Statele Unite ar putea face o nouă încercare de a întrerupe desfășurarea Cupei Mondiale în Rusia în această vară, însă va fi nereușită.

Această opinie a fost exprimată de către directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Securitate, fostul viceministru de externe Valeriu Ostalep, care a vorbit în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros c Iuliei Fiodorovoi“ („Chestiunea principală cu Iulia Fiodorov”) de pe NTV-Moldova, relatează Noi.md.

Vorbind despre înăsprirea sancțiunilor Occidentului împotriva Rusiei, analistul politic a spus că acest lucru nu va afecta în niciun fel schimbarea poziției Rusiei, iar interesele financiare și economice ale Rusiei vor avea chiar de cîștigat.

„Trebuie să mulțumim Occidentului. Președintele rus, Vladimir Putin, le spune deja de trei ani, în mod public, oamenilor de afaceri că trebuie întorși banii în țară, să se întoarcă capitalul, care ar putea lucra în Rusia. Pînă de curînd, acești oameni așteptau. Acum, ei pierd fie acest capital, fie îl vor întoarce înapoi în țară, iar acest lucru va fi un plus evident pentru Federația Rusă”, a spus Valeriu Ostalep.

El a menționat că autoritățile ruse încearcă să construiască un stat rus puternic, se află încă într-o stare de apărare în actuala confruntare cu Statele Unite, asigurînd deescaladarea conflictului. Ostalep a subliniat că, într-o situație de presiune constantă, Rusia este nevoită să se apere permanent în mod public, depunînd eforturi și consumînd energie, care ar putea fi direcționate spre construirea țării.

Cu toate acestea, potrivit interlocutorului, după inaugurarea lui Vladimir Putin, putem aștepta următorul discurs major al președintelui Federației Ruse cu noi viziuni asupra evenimentelor mondiale și din regiune, cu evidențierea clară a acțiunilor Rusiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?