Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Stamate: Performanța miniștrilor trebuie supusă unui mecanism clar de evaluare

22 iul. 2023,, 13:14   Politică
3353 0

Performanța și activitatea miniștrilor trebuie să fie supusă unui mecanism clar de evaluare, susține președinta Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, Olesea Stamate.

Declarația a fost făcută la o emisiune de la Exclusiv TV, după ce în Guvernul Recean au fost făcute remanieri, iar acest fapt a stîrnit mai multe discuții în societate.

Potrivit deputatei PAS, Olesea Stamate, în cazul în care miniștrii nu-și îndeplinesc obiectivele, vor urma demisii.

„Eu cred că noi trebuie să avem un mecanism clar de evaluare a performanțelor Guvernului și a fiecărui ministru în parte. Fiecare ministru, în momentul în care își asumă funcția de ministru, trebuie să vină cu anumite obiective sau să discute aceste obiective cu conducerea Guvernului. Respectiv, într-o anumită perioadă, realizarea acestor obiective să fie evaluată și în cazul în care obiectivele nu sînt îndeplinite și motivele nu sînt tocmai justificate, atunci se ia anumite decizii. Eu cred că trebuie să discutăm despre performanță, dacă va fi cazul atunci evident că anumite schimbări pot avea loc”, a declarat Olesea Stamate, transmite radiomoldova.md

Amintim că, la începutul săptămînii, trei miniștri noi au depus jurămîntul de învestire, după ce și-au anunțat demisia ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, ministra de la Interne, Ana Revenco, și șefa de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija.


Portofoliile de la cele trei instituții din cadrul Executivului au fost preluate de Dan Perciun, Adrian Efros și Andrei Spînu.

0
1
0
1
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?