X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Analistul politic român despre readucerea lui Spînu în Guvern: este un cadou făcut opoziției

17 iul. 2023,, 16:14   Politică
4298 0

Analistul politic român Cristian Hrițuc afirmă că readucerea lui Spînu în Guvern este un cadou făcut opoziției.

„Să îl aduci din nou în guvern pe omul care era văzut responsabil de scumpirea gazului și de o negociere proastă cu Gazpromul, asta înseamnă să îți dai singur autogol. Spînu avea o cotă de neîncredere foarte mare atât din cauza activității sale și a negocierilor purtate cu Gazpromul, dar și din cauza unor ”scheme de corupție” derulate în perioada cât a condus ministerul”, a explicat el, citat de tribuna.md.

Expertul a spus că mai sunt două lucruri care se pot deduce acum:

„1) Recean are un rol total decorativ în interiorul PAS și nu a reușit să se consolideze. Tabăra Spînu controlează în continuare o bună parte.

2) Maia Sandu este nevoită să facă un pas în spate și să evite o coliziune cu partidul. E adevărat, la anul sunt prezidențialele și nu are nevoie de tulburări în interiorul PAS”.

„Ce va însemna pentru raitingul PAS? Vom vedea în 3 luni”, a conchis el.

Amintim, astăzi, 17 iulie, Andrei Spînu a fost numit noul ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale.

Andrei Spînu a fost secretar general al Guvernului Republicii Moldova în Guvernul Sandu, viceministru al Tineretului și Sportului în 2015-2016. În Guvernul Nataliei Gavrilița a mai deținut funcția de ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale în Guvernul Nataliei Gavrilița. După demisia Guvernului Gavrilița, Spînu nu s-a regăsit în garnitura guvernamentală condusă de actualul prim-ministru Dorin Recean. Însă, el a fost numit secretar general al Administrației Președintelui Republicii Moldova.

Andrei Spînu a fost criticat deseori în perioada în care a deținut funcția de ministru al Infrastructurii, fiind asociat cu criza energetică. Trebuie menționat faptul că în prezent, există și un minister al Energiei, prin urmare Andrei Spînu va administra doar portofoliul ce ține de dezvoltare regională.

2
8
0
0
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?