X 
Eurovision stiri: 517
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Stahurschi: Logica chineză este total diferită de cea occidentală

2 apr. 2022,, 11:15   Politică
3672 0

Logica chineză este total diferită de logica occidentală, iar omul occidental nu va înțelege gîndirea chinezului.

Despre acest lucru a declarat expertul Centrului pentru Investigații Strategice și Reforme, Alexandru Stahurschi, vorbind în cadrul emisiunii "Vineri cu Anatolie Golea" de la postul de televiziune RTR-Moldova, relatează Noi.md.
Drept exemplu, el a spus că încă în cele mai vechi timpuri, în China, cînd oficialii erau angajați, ei dădeau doar două examene principale: caligrafia și scrierea de poezii.

"Adică, pentru omul occidental, acestea sînt în general lucruri de neînțeles. Adică, gîndirea strategică se bazează pe ce fel de imaginație poate avea o persoană care face ceva. Iar civilizația chineză, conform diferitelor estimări, are între 3 și 5 mii de ani. Respectiv, experiența acumulată de-a lungul multor secole este pur și simplu imensă", a spus Alexandru Stahurschi.

"Și cînd se vorbește despre agresiunea chineză, este necesar să ne amintim un lucru simplu și să ne punem întrebarea: cîte războaie a dus Europa în ultimii 500 de ani? Mai mult de 40 de războaie diferite ca amploare. Dar cîte războaie a avut China? Două-trei, și acestea erau războaie locale, adică în jurul lor. Ei bine, dacă e să ne uităm la artele marțiale chinezești pe care le vedem prin filme, acesta este un fel de patrimoniu cultural care arată că rivalii nu au ieșit și nu au început imediat luptă cu pumnii. Nu, totul merge treptat, totul merge în astfel de moduri. Toate stratagemele sînt construite în acest mod", a subliniat el.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?