X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Spînu explică de ce cea mai mare bancă din Elveția ne-a inclus în lista statelor cu risc major de spălare a banilor

29 iun. 2023,, 22:19   Politică
3740 0

Furtul miliardului și laundromatul – de acolo se trage faptul că Republica Moldova a fost inclusă în lista statelor cu risc major de spălare a banilor de către cea mai mare bancă din Elveția, UBS.

Cel puțin așa explică secretarul general al Aparatului președintelui Republicii Moldova, vicepreședinte al PAS, Andrei Spînu. Mai multe declarații a făcut în cadrul emisiunii „Puterea A Patra” de la N4, ediția de joi, 29 iunie curent, transmite realitatea.

„Aici este inclusiv furtul miliardului și laundromatul. Acestea s-a întîmplat demult… Da, dar asta nu înseamnă că nu ne impactează acum. Unii sînt liberi, fugari, anumite scheme încă funcționează pe teritoriul Republicii Moldova. sînt lucruri care se întîmplă. Nimeni nu a spus că sînt 2 ani și iată s-a încheiat totul. Șmecherii care au fost pînă acum și-au făcut legi, și-au băgat oameni. Schemele nu vor dispărea peste noapte, dar eforturile care se depun acum vor funcționa în viitorul apropiat”, a declarat Andrei Spînu.

Întrebat dacă există scheme în sectorul gazelor naturale, Andrei Spînu, în calitate de fost ministru al Infrastructurii, a răspuns în următorul fel: „Eu cred că nu sînt. Cel puțin cînd am fost ministru, nu am permis să fie astfel de scheme”.

2
3
0
0
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?