X 
Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4014

Spînu dezvăluie cine stă în spatele dosarelor sale penale

6 apr. 2023,, 20:53   Politică
3427 0

Fostul ministru al Infrastructurii, Andrei Spînu - „în război” cu foști și actuali factori de decizie din cadrul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și Procuraturii Anticorupție (PA).

Actualul secretar general al Președinției a oferit mai multe nume care, spune Andrei Spînu, nu ar trebui să se mai regăsească în sistem, pentru că ar fi fost fideli regimului oligarhului Vladimir Plahotniuc, transmite tv8.

Aceiași oameni ar sta în spatele unor dosare penale deschise pe numele său, spune Spînu.

Într-un interviu oferit jurnalistului Dumitru Ciorici, Andrei Spînu s-a referit la cinci persoane.

Este vorba despre fostul șef al Direcției Urmărire penală din cadrul CNA - Eugen Rurac, care a lucrat și la SIS, șeful Direcției nr 1 a Centrului Antiterorist al SIS - Sergiu Mițelescu, ex-șeful SIS Alexandru Esaulenco, șeful Direcției Generale Contraspionaj din cadrul SIS - Vitalie Ojog, dar și actualul șef-adjunct al Procuraturii Anticorupție - Mihai Ivanov.


Andrei Spînu susține că împotriva sa a fost pornită o campanie de denigrare cu falsuri, iar complici la aceasta ar fi persoanele vizate mai sus. Spînu nu a precizat la ce anume s-a referit, însă la mijlocul lunii aprilie, un site de știri lansat recent a publicat o scurgere de informații - o ordonanță care ar confirma începerea urmării penale în privința fostului ministru pentru infracțiunea de corupere pasivă. Deși în cele două pagini ale ordonanței nu apare numele lui Andrei Spînu, fiind menționat că este vizată „o persoană cu demnitate publică din cadrul Ministerul Infrastructurii”, portalul Pulsmedia scrie că vizat este Spînu.

Potrivit ordonanței, persoana cu demnitate publică din cadrul MIDR ar fi pretins aproape un milion de euro de la factorii de decizie SRL ,,Horus'', pentru a fi semnat direct contractul de executare a lucrărilor de la Termoelectrica.

În cadrul interviului oferit lui Dumitru Ciorici, Andrei Spînu a confirmat în premieră că pe numele său există dosare penale, dar susține că ar fi „o comandă”, după ce ar insistat pe ideea demiterii, inclusiv a celor cinci menționați mai sus, încă din primele zile de mandat ale președintei Maia Sandu.

„Eu cred că băieți șmecheri au întrecut limita. Unele lucruri trebuie deja spuse. Unul din motivele pentru care continuu să fiu atacat este că din primele zile am spus că oamenii care l-au slujit pe Plahotniuc, în special cei din structurile de drept, trebuie să plece imediat din structurile de forță. Să fie clar pentru toți - nu mă refer la funcționari publici care și-au făcut treaba cum au putut. Eu vorbesc de persoane cheie”, a menționat fostul ministru al Infrastructurii.

De altfel, în urma acestei scurgeri de informații, PA a demarat o anchetă internă.

11
3
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?