X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Spînu despre Rizea: "Dacă un hoț este condamnat, trebuie să-și ispășească pedeapsa"

8 mai. 2023,, 11:30   Politică
2872 1

Secretarul general al Aparatului Președintei, Andrei Spînu, a venit cu un comentariu privind expulzarea din Republica Moldova a fostul deputat, Cristian Rizea. „A ajuns în sfîrșit acasă și ne rămîne doar să ne bucurăm pentru călătoria lui scurtă peste Prut. Nu cunosc toate detaliile. Cred că demult trebuia să se întîmple acest lucru. Omul probabil se ocupa nu cu ce trebuie”, a declarat Andrei Spînu la emisiunea „Cabinetul din umbră”.

„S-a întors acasă. A ajuns în sfîrșit acasă și ne rămîne doar să ne bucurăm pentru călătoria lui scurtă peste Prut. Nu cunosc toate detaliile. Știu că a fost trimis acasă și dacă vreți o opinie personală, cred că demult trebuia să se întîmple acest lucru. Omul probabil se ocupa nu cu ce trebuie. Am înțeles că vroia să-și facă și partid. Trebuie să întrebați structurile care se ocupă de acest caz. Pornesc de la intima convingere că atîta timp cît un hoț este condamnat, trebuie să-și ispășească pedeapsa”, a menționat Spînu, transmite unimedia.

Fostul deputat român, Cristian Rizea a fost declarat de către Inspectoratul General pentru Migrație (IGM) persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de 15 ani, relatează Inspectoratul General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne.

Fostul deputat român, Cristian Rizea, care a fugit din România, după ce a fost condamnat la peste 4 ani de închisoare, a fost reținut la Chișinău pe 3 noiembrie 2020. În aceeași zi, fostul șef de stat, Igor Dodon, a semnat decretul de retragere a cetățeniei oferite fostului deputat Rizea. Ulterior, decizia a fost atacată în instanță.

Cererea cetățeanului român Cristian Rizea, prin care a fost solicitat azil politic pe teritoriul Republicii Moldova a fost respinsă.


Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis în proporţie integrală demersul Procuraturii Generale, prelungind cu încă 30 de zile, mandatul de arestare în privinţa lui Rizea.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis spre examinare în judecată dosarul de învinuire a unui cetățean român, care a primit cetățenia Republicii Moldova prin procedura de recunoaștere a cetățeniei, în anul 2017. Însă, în cadrul acestei proceduri, în formularul completat, acesta a indicat date care nu corespund adevărului. Mai exact, învinuitul a declarat oficial că nu i-ar fi incidentă interdicția de acordare a cetățeniei Republicii Moldova.

2
4
2
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?