Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Șor are planuri mărețe? Ce știe Guvernul despre intențiile fugarului

20 feb. 09:40   Politică
3528 1

Ilan Șor vrea să discrediteze parcursul european al Republicii Moldova, să corupă alegerile prezidențiale din toamna anului 2024, dar și referendumul inițiat de șefa statului.

Acesta ar fi planul politicianului care se ascunde în Israel, conform declarațiilor făcute de premierul Dorin Recean, la o emisiune de la Pro TV Chișinău, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Șeful Executivului a comentat pe scurt răspunsul Rusiei pentru Interpol Moldova, privind neimplicarea în „cazul Șor”.

„Este o interpretare greșită a statutului Interpol. Instituțiile noastre deja au scris o reclamație la acest răspuns. (…) Există anumite mecanisme, în cadrul Interpolului, pentru a responsabiliza Rusia pentru neexecutare a unei solicitări din partea unei alte țări, cum ar fi în acest caz Republica Moldova. (…)

El (n.r. Ilan Șor) a avut mai multe călătorii la Moscova, este clar deja. Ei se pregătesc de noul, să spunem așa, sezon politic și în acest sens, credem noi, că sarcina principală va fi, în continuare, să discrediteze parcursul european al Republicii Moldova, să atace referendumul și să încerce să corupă alegerile prezidențiale, dar și referendumul din toamnă”, a menționat Dorin Recean.


Autoritățile de la Chișinău au transmis solicitări autorităților din Federația Rusă și Secretariatului General al INTERPOL de la Lyon cu privire la aflarea lui Ilan Șor. Miercuri, 14 februarie curent, a fost recepționat un răspuns în care autoritățile ruse invocă articolul 3 din Constituția Interpol, și anume neimplicarea în cazul Șor. Șeful Biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu, califică răspunsul ca fiind aberant, pentru că acel articol, spune el, vorbește despre neimplicarea organizației în chestiuni politice, militare, religioase și rasiale.

Politicianul Ilan Șor a plecat din Republica Moldova în anul 2019 și se afla în Israel. Conform informației oficiale disponibile în ultima perioada, începînd cu luna noiembrie 2023, Ilan Șor circulă și are diverse întrevederi cu oficiali din alte state, în special din Federația Rusă, fapt despre care urmăritul comunică personal în postări publicate pe rețelele de socializare.

De ce autoritățile ruse nu l-au predat pe Ilan Șor Republicii Moldova, ci, dimpotrivă, îl prezintă drept principalul opozant, ascultați în ediția proiectului "Ascultă Noi".

Puteți citi materialul aici

25
4
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?