Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Sistemul penitenciar duce lipsă de resurse: Suedia va ajuta Moldova

20 noi. 2023,, 17:13   Politică
2046 0

Suedia va oferi Republicii Moldova asistență pentru dezvoltarea și modernizarea sistemului penitenciar și a celui de probațiune. La evenimentul de lansare a proiectului, reprezentanții Ministerului Justiției s-au referit la lipsa resurselor umane, care constituie o mare provocare și au afirmat că proiectul va contribui la asigurarea instituțiilor de profil cu angajați profesioniști și integri.

Atît sistemul penitenciar, cît și cel al probațiunii din Republica Moldova se confruntă cu o serie de provocări, una dintre acestea fiind lipsa resurselor umane, a menționat ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru. Oficiala a subliniat că proiectul suedez, lansat la Chișinău va contribui la soluționarea problemei prin formarea profesională și consolidarea culturii organizaționale, transmite Radio Moldova.

„Lansarea programului de astăzi se va axa pe trei domenii: sistemul de recrutare, procesul de formare profesională și cultura organizațională. Asigurarea cu resurse umane înalt calificate și dezvoltarea competențelor acestora la nivelul de excelență, va ajuta instituțiile, cum ar fi Administrația Națională a Penitenciarelor și Inspectoratul Național de Probațiune să-și realizeze misiunea și anume respectarea drepturilor persoanelor private de libertate sau subiecți ai probațiunii și reintegrarea acestora cu succes în societate”, a declarat Veronica Mihailov-Moraru.

La rîndul său, Ambasadoarea Suediei la Chișinău, Katarina Fried, a precizat că lansarea proiectului reprezintă un pas important în reformarea justiției.

„Reforma sistemului justiției este o prioritate pentru Suedia, care oferă sprijin autorităților în acest proces. Și a ajuns acel moment cînd putem lansa o nouă etapă a colaborării și anume acest program pe termen lung care reprezintă un pas important pentru consolidarea serviciilor de penitenciare și probațiune în Republica Moldova”, a subliniat Katarina Fried.


Proiectul privind Consolidarea managementului resurselor umane în sistemul penitenciar și cel al probațiunii din Republica Moldova, susținut de Suedia, se va desfășura în perioada 2024-2026.

4
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?