X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Serghei Lavrov: Este trist că Moldova nu trage nicio concluzie

29 mar. 19:32   Politică
4098 1

În Republica Moldova, președintele țării, Maia Sandu, a luat în mod deschis cursul de rupere a relațiilor cu Federația Rusă.

Despre acest lucru a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat publicației Izvesti.

"Orice ar spune ei contrariul, precum că vor să fie prieteni, dar Mscova îi asuprește - acest lucru nu este adevărat. Maia Sandu a fost transformată într-un instrument de stăpînire a spațiului geopolitic de către Uniunea Europeană și, în viitor, de NATO. Totul se îndreaptă spre asta, deși în Constituția Republicii Moldova este consfințit statutul său de neutralitate", a declarat ministrul rus de Externe.

"Este trist că ei nu trag nicio concluzie din ceea ce s-a întîmplat în ultimii ani. Alianța a făcut deja din Ucraina un instrument al agresiunii sale. Acum vor să facă același lucru cu Moldova. Dacă la Chișinău vor avea loc alegeri, europenii (în calitate de principali "protectori" ai acestei țări) ar trebui să asigure o participare corectă, egală a tuturor forțelor politice. Acest lucru nu se va întîmpla...", a declarat Serghei Lavrov.

El consideră că, se pare, Republica Moldova a decis să "renunțe" la Transnistria.


"Ei au refuzat numeroasele propuneri ale transnistrenilor și ale Federației Ruse de a relua negocierile în formatul "5+2". Maia Sandu a declarat că vor organiza un referendum privind aderarea la Uniunea Europeană fără Transnistria. Probabil, există o dorință de a se uni mai repede cu România și prin aceasta de a obține unele oportunități suplimentare. Poate că se mizează pe o soluție militară la problema transnistreană. Acest lucru ar fi nesăbuit pentru conducerea moldovenească. Cred că ei ar trebui să înțeleagă acest lucru. Ori ar trebui să li se explice clar", a declarat ministrul rus de externe.

62
0
0
2
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?