Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Serghei Banari: "Confruntarea comună a Chinei și Rusiei împotriva hegemoniei Occidentului are loc deja"

22 apr. 2023,, 10:30   Politică
3861 0

Confruntarea comună a Chinei și Rusiei împotriva hegemoniei Occidentului va consta în faptul că din zona de influență a dolarului vor fi scoase o țară-două, iar acest lucru se întîmplă deja cîte puțin.

Această opinie a fost exprimată de politologul, economistul și omul de afaceri Serghei Banari, relatează Noi.md

El a remarcat că a trăit 5 ani în Africa și știe că acolo occidentalii își pierd definitiv influența.

”Pe francezi îi urăsc, pe americani îi detestă. În schimb, pe ruși și chinezi îi divinizează, pentru că China aduce utilaje, mașini-unelte, le construiește întreprinderi, participă la minerit, geo-explorare etc. Iar Africa înseamnă multe terenuri agricole. La moment, acolo au fost valorificate doar 8-10% din resursele naturale reale. Nimeni nici nu-și închipuie ce bogăție are regiunea africană”, a spus Serghei Banari.
El a adus și un alt exemplu.

”Priviți ce se întîmplă. Franța avea nevoie de Mali, pentru a extrage uraniu pentru centralele sale atomice. Acum Mali a trecut deplin sub influența Federației Ruse. Doar o mică țară africană a fost scoasă, dar ce tragedie ar putea afecta o mare țară europeană! Și acum închipuiți-vă că la un moment dat rușii vor renunța la prelucrarea uraniului și la centralele nucleare. Da tehnologia, în fond, o au doar rușii, și gata, centralele trebuie oprite”, a menționat economistul și omul de afaceri.

35
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?